Tällä viikolla oli harvinaisen tylsää, joten päätin eilen hieman muuttaa asiaa. Kun kirjasto oli suljettu ja kirjastontätikin oli jo lähtenyt, kasvoin oikeaan kokooni ja lähdin tutkailemaan kirjastoa. Oma kotoisa lastenosasto jäi taakse, kun lähdin tutkimaan aikuisten kirjatarjontaa sanakirja kainalossani. Siinä kirjassa oli kyllä paljon sanoja ja selitettiin esimerkiksi, mitä arkeologi tarkoittaa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun vilkaisin taakse jäävää lastenosastoa, tunsin, että en ollut yksin. Vilkaisin salamannopeasti taakseni ja näin Himmun. Huh, onneksi! Päätin, että jätän aikuistenosaston tutkimisen toiseen kertaan. Silloin lähtisin sinne taskulampun kanssa.

 

Löntystelin takaisin lastenosastolle ja huomasin pöydällä uudentuoksuisen kirjan. Nostin sen ja vilkaisin kantta: "Marenkikeiju, kirjoittanut Laura Lähteenmäki." Hyppelin penkille ja rupesin lukemaan.

951-0-33274-7

 

Kirjan päähenkilö on Ulpu Pynnönen ja hän on viidennellä luokalla. Hänellä on isoveli Kivi ja Kivillä kaunis tyttöystävä Silja. Ulpu pitää Siljasta todella paljon ja haluaisi, että Silja olisi hänen sisarensa. Mutta kaikki muuttuu, kun Ulpun salaisella kalliolla alkaa käydä salaperäinen vierailija, josta Ulpu ei pidä ollenkaan. Vierailija on sotkenut Ulpun kaikki tavarat ja vakoillut kun Ulpu tekee taikoja. Kaiken lisäksi Kivi ja Silja eroavat ja käy ilmi, että Silja ei oikeasti pidä Ulpusta.

 

Mielestäni se oli hyvä kirja, koska Ulpu tuntui olevan oikeasti olemassa. Laura Lähteenmäki on muutenkin mahtava kirjailija, mutta tämä oli erityisen hyvä kirja. Se oli helppolukuinen ja hauska. Ulpulla on erityinen mielikuvitus, joten lukeminen oli jännittävää.  Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat suurin piirtein samanikäisiä kuin Ulpu. Hyvää syksyn loppua ja talven alkua kaikille lukijoille!

 

t. Hurmilus