Oletteko kuulleet hurjia huhuja siitä, mitä sanataiteen perusopetuksen kesäleirillä tapahtuu? Istuimme viime yönä Himmun kanssa kirjaston katolla katsomassa auringonlaskua. Eräs kottarainen laskeutui viereemme lepuuttamaan siipiään. Hän kertoi, että sanataiteen kesäleirillä on ratkottu hurjia arvoituksia ja luettu salapoliisijuttuja. Vau!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viime viikolla pistäydyin uimassa Jyväskylän pääkirjastossa sijaitsevassa akvaariossa. Minulle tuli siitä pikkuinen kesäduha. Olen niistänyt säännöllisesti. Myös Himmu niistää usein, hän on kuulemma allerginen jäätelökioskeista virtaavalle viileälle ilmalle. Minusta se on kuulostanut hieman merkilliseltä. Eihän viileässä ilmassa voi uida! Miten siitä voisi tulla duha?

 

Eräänä päivänä, kun menin vihellellen kahvila Novelliin, Himmu istui tiskipöydän reunalla ja itki siivet vavahdellen Irjan olkapäätä vasten. Olin aivan järkyttynyt! Mistä saattoi olla kysymys? Olivatko tuoreet omenapullat loppuneet?

 

Rakkaat lukijat. Tilanne on paljon vakavampi, kuin ensin osasin ajatellakaan. Himmulla on nimittäin suunnaton ikävä sukulaisiaan. Nyt kun tämä murheellinen asia on minulle valjennut, olen päättänyt ryhtyä matkavalmisteluihin. Me lähdemme Himmun kanssa kesäksi Etelämantereelle.

 

(Ensin meillä kyllä oli lentoliput Pohjoisnavalle, koska Eräs Maisteri sanoi, että Himmu on sieltä kotoisin. Onneksi löysimme tietosanakirjasta hieman tuoreempaa tietoa, ja saimme vaihdettua Leenan koneelta tilaamamme lentoliput. )

 

Lehtikala Lellu tahtoisi lähteä meidän mukaamme, mutta Himmun mielestä se ei ole kovin turvallista. Hänen sukulaisensa saattavat nimittäin olla liian kiinnostuneita Lellusta. Lellu jää siis Jyväskylän pääkirjastoon pitämään huolta Leenasta ja Irjasta.

 

Himmu hyppii tasajalkaa matkalaukun päällä, joten meidän täytyy nyt aloittaa pakkaaminen. Jos en pääse kirjoittamaan tätä blogia Etelänavalta, niin kerron matkakuulumiset teille heti syksyllä palattuamme. Voikaa hyvin siihen saakka ja muistakaa käydä kesällä kirjastossa tarkistamassa, että siellä on kaikki kohdallaan!