– Hei Himmu! Olen keksinyt meille uuden urheiluharrastuksen, huudan henkilökunnan taukohuoneen pakastimelle.

Himmu raottaa hieman pakastimen ovea ja katsoo minua. Hänestä näkyy vain pää. Himmun on avattava pakastimen ovi, jotta kuulisin hänen hentoisen äänensä vastaavan. Pakastin on hyvin äänisuljettu paikka.

– Urheiluharrastuksen? Eikö sinulle muka riittänyt hisseily? Himmu kysyy.

– Kuulin tänään, kun kaksi poikaa puhui urheilukirjaosastolla miten kivaa on pelata lätkää. Ja sitten minä surffasin lätkän säännöistä kertovan opuksen, jossa kerrotaan säännöt. Tässä ensimmäisenä on 'Oletko lätkässä' - testi. Tule, niin täytetään se yhdessä!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Istun pöydän ääreen ja Himmu hyppii istumaan pöydän laidalle. Joku on jättänyt taukohuoneen pöydälle suklaahippukeksejä, joita mussutamme samalla, kun luen ensimmäisen kysymyksen.

– Alkaako sydämesi väpättää katsoessasi häntä silmiin? a) Kyllä! Hänellä on maailman ihanimmat silmät! b) Hänellä on kyllä kauniit silmät, mutta ei mun sydämeni väpätä. c) En ikinä ole katsonut häntä silmiin, enkä aiokaan.

– Hmm. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sulla on kyllä kivat silmät. Mutta sydämeni ei väpätä kuin saisin sydänkohtauksen, Himmu toteaa.

Rastimme kohdan b. Tähän tapaan jatkamme testin loppuun.

 

– Rastimme eniten kohtia b, joten meidän täytyy lukea tuo kohta, ilmoitan syödessäni viimeisen keksin.

Siinä lukee näin: Olette hyviä ystäviä enintään, eikä se tule muuttumaan miksikään. Peliä ei ole vielä pelattu, mutta mahdollisuudet ovat erittäin huonot!

– Tämä peli ei taida olla meitä varten, vai? kysyn Himmulta.

– Ei, ei taida, Himmu vastaa.